06 57 68 37 20 info@galerielaura.nl

Wim Kloek

Wim Kloek

Wim Kloek studeerde cum laude af in de vakken piano en compositieleer aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium waar hij les kreeg van Willem en Hendrik Andriessen en George van Renesse.

Tijdens zijn muzikale carrière was hij verbonden aan de Larense en Bussumse muziekscholen, leidde hij talloze koren waarvoor hij honderden werken arrangeerde en schreef.

Daarnaast componeerde hij piano- en vioolconcerten, grote orkestwerken zoals de “Bibbionata” (Het Scheppingsverhaal), “Pianoconcert voor de Jeugd” en “Een reis om de wereld op 80 toetsen” – een “pianoboek voor jonge en avontuurlijke pianisten”, zoals hij het zelf omschreef.

Op de CD hoort u Wim de stukjes voorspelen aan leerlingen. Daarbij ligt het accent op het overbrengen van de structuur en de aanpak van de stukjes en niet op de virtuose uitvoering daarvan. Daaraan gaat de gebruiker van dit muziekboek zonder twijfel zelf met plezier werken.

Peter Mol

De CD: de tekening op het omslag is van Laura. Luister naar het stukje getiteld: “Eskimo op Poolzee”:

CD Kloek

CD Wim Kloek + het pianoboek

CD + pianoboek zijn te bestellen door € 24,50 over te maken op rekeningnr. NL14RABO 0138396590 tnv P.C.A. Mol onder vermelding van CD Wim Kloek.